Nyhetsarkiv vårdgivarwebben

Sökresultat

Antal träffar: 52 st
 1. ICU Medical/Smiths Medical utfärdar detta brev för att meddela dig om ett potentiellt problem med Bivona® Neonatal/Pediatrisk och Trakeostomiprodukter för vuxna. Det bifogade brevet beskriver problemet och de steg som krävs för att du ska utföra.

 2. Från och med 18 juni kommer vi på Klinisk mikrobiologi i Sunderbyn kunna erbjuda ett ANCA-paket innehållandes Pr3ak, MPOak och GBMak för att underlätta vaskulitutredningar i Region Norrbotten.

 3. Det är ett viktigt säkerhetsmeddelande till marknaden.

 4. Sommarens hjälpmedelsblad är här.

 5. Nu finns hela sortimentet för ortoser presenterade i sortimentsöversikten på Vårdgivarwebben Hjälpmedel. Leta på ISO kod 06 Ortoser och proteser.

 6. Missa inte senaste nytt från Laboratoriemedicin!

 7. Vårdhygien får många frågor angående rekommenderade arbetskläder

 8. Det har blivit dags att produktionssätta den sista stora migreringsrättningen i SmiNet, vänligen läs om vad rättningen innebär.

 9. Folkhälsomyndigheten har publicerat en ny vägledning om vaccination mot bältros och ett förslag till rekommendation om att införa vaccination mot vattkoppor i det nationella barnvaccinationsprogrammet.

 10. Efter en viss försening så startar vi nu, 29 maj, med den nya analysprofilen för bedömning av inflammationsgrad; ”S-akutfasproteiner” vid Sunderby sjukhus, Klinisk kemi.

 11. Efter önskemål och samråd med regionens allergologer inom både barn- och lungmedicin och representanter från primärvården har Klinisk kemi beslutat att sluta med analys av allergimixar/paneler från och med 10 juni 2024.

 12. From 13/5 finns Trombocyter, tinade tidigare frysta att beställa från blodcentralen i Gällivare.

 13. Kikhosta cirkulerar igen på samma nivåer som före perioden med pandemi-restriktioner och att det är viktigt att vaccinationer till spädbarn ges i tid, att vaccination rekommenderas till gravida och att symptom på kikhosta uppmärksammas.