Om kakor på vårdgivarwebben

På vardgivarwebben.norrbotten.se använder vi kakor (cookies). Kakor är små textfiler som lagras på din dator och som gör att vi kan följa vad du gör på webbplatsen. På så sätt kan webbplatsen anpassas för dig på bästa sätt.

Det finns två typer av kakor:

  • En permanent kaka ligger kvar på din dator under en bestämd tid.
  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Dessa kakor använder vi

Nödvändiga kakor

På vardgivarwebben.norrbotten.se använder vi några kakor som krävs för att webbplatsen ska fungera. Dessa kakor kan du inte välja bort. 

Godkänna kakor

När du går in på vardgivarwebben.norrbotten.se måste du välja om du vill godkänna att vi använder kakor. För att du inte ska behöva svara på samma fråga igen sätts tre kakor. Dessa kakor gör att webbplatsen kommer ihåg dina val. Kakorna är så kallade permanenta kakor och sparas i ett år.

Kakorna heter:

  • norrbtn-consent-necessary
  • norrbtn-consent-functional
  • norrbtn-consent-statistic

Funktionella kakor

På vardgivarwebben.norrbotten.se använder vi några kakor som används för att webbplatsen ska fungera bättre. De funktionella kakorna är sessionskakor. Om du inte vill att webbplatsen sätter funktionella kakor kan du inte använda följande funktioner:

ASP.NET_SessionID

ASP.NET_SessionId är en kaka som används för att identifiera en session mellan klient och server. Kakan försvinner när webbläsaren stängs.

Kakor för statistik

På vardgivarwebben.norrbotten.se använder vi webbanalysverktyget Siteimprove. Kakorna från Siteimprove tillåter oss att analysera hur webbplatsen används och hjälper oss i vårt arbete med att förbättra och anpassa webbplatsen. Det handlar till exempel om vilka sidor som är mest besökta och hur besökare tar sig runt på webbplatsen. 

Om du inte tillåter kakor för statistik vet vi inte när du har besökt vardgivarwebben.norrbotten.se. 

Kakor:

  • nmstat - beständig, varaktighet 365 dagar
  • AWSELB / AWSELBCOR - sessionskaka. Säkerställer att alla sidvisningar för samma besök (användarsession) skickas till samma slutpunkt. Detta gör det möjligt för oss att förutse sekvensen av en användares sidvisningar, som behövs för funktioner som t.ex. beteendespårning.
  • sz-feedback-should-hide - kakan används för att följa feedback-funktionen som finns på vardgivarwebben.norrbotten.se - sessionskaka

Ändra cookie-inställningar