Nyhetsarkiv vårdgivarwebben

Sökresultat

Antal träffar: 18 st
 1. Interna kontroller nivå 2 och nivå 3, till Epoc blodgasinstrument, finns nu att beställa via Länsservice.

 2. Från och med 18 juni kommer vi på Klinisk mikrobiologi i Sunderbyn kunna erbjuda ett ANCA-paket innehållandes Pr3ak, MPOak och GBMak för att underlätta vaskulitutredningar i Region Norrbotten.

 3. Missa inte senaste nytt från Laboratoriemedicin!

 4. Efter en viss försening så startar vi nu, 29 maj, med den nya analysprofilen för bedömning av inflammationsgrad; ”S-akutfasproteiner” vid Sunderby sjukhus, Klinisk kemi.

 5. Efter önskemål och samråd med regionens allergologer inom både barn- och lungmedicin och representanter från primärvården har Klinisk kemi beslutat att sluta med analys av allergimixar/paneler från och med 10 juni 2024.

 6. From 13/5 finns Trombocyter, tinade tidigare frysta att beställa från blodcentralen i Gällivare.

 7. Lokal resistensstatistik publicerad för 2023.

 8. I vårens nummer av Labbnytt skriver vi om transporttider under påskhelgen och delar med oss av annan värdefull information.

 9. Från och med 14 mars analyseras S-hCG+beta förutom vid klinisk kemi Sunderby sjukhus även vid Gällivare sjukhuslaboratorium.

 10. Mikrobiologen i Umeå har nu öppnat sitt Säkerhetslaboratorium för TBC- och Tularemianalyser.

 11. Klinisk mikrobiologi vid Sunderby sjukhus har beslutat att lägga ner analysen SARS-CoV-2 antikroppar från och med 2024-01-18.

 12. Under tisdag 16/1 kommer det vara ett planerat analysstopp på det instrument som utför rutinkemianalyser och hjärtmarkörer (gult rör).

 13. Tisdag 16/1-24 börjar Klinisk kemi i Kiruna med ny rutin avseende blodstatus med diff.